5 råd til parfotografering

Følgende er de 5 punkter jeg oftest nævner overfor parrene ifm. parfotografering:

1. Vær jer selv
Gode naturlige billeder kræver parret kan være sig selv og glemme kameraet. Forbered jer mentalt forinden brylluppet og husk at man under parfotograferingen endelig gerne må improvisere og bevæge sig. Vær især opmærksomme på sammenpressede læber og tilbagetrukne hager. Jeg bruger en god mængde tid med parrene forinden brylluppet for, at de skal lære mig bedre at kende, så de på dagen i højere grad kan være sig selv.

2. Poseringer
Jeg poserer ikke – jeg dirigerer. Forskellen er, at jeg først og fremmest forsøger at lade parret være sig selv og giver så undervejs instrukser som kan være med til, at gøre billederne meget bedre. En sådan instruktion kunne f.eks. være, at gommen skal få hænderne op af lommerne eller, at parret skal stille sig tættere sammen. Medmindre det er en del af parret og ønskes af dem, laver jeg ikke fjollebilleder. Billeder kan være sjove på mange måder, mens fjollebilleder hurtigt kan blive lidt for meget af det gode.

3. Rigeligt med tid
1½ time eller længere anbefales mens det ved under 1 times parfotografering kan vise sig at være vanskeligt at lave noget godt. Det ligger i den type billeder jeg går efter, hvor parret skal have tid til at vænne sig til fotograferingen så de kan være afslappede. Tilvænning kan ikke fremskyndes og det er heller ikke uset, at et par på dagen kan have det med at blive for anstrengt pga. den øgede opmærksomhed og indstillingen om, at alt skal være perfekt. Prøvefotograferingen som vi forinden brylluppet får afviklet hjælper meget på denne del.

4. Flade sko
Sko er en af de mindre ting som kan have stor betydning for forløbet. Højhælede kan være ubehagelige og besværlige under bestemt terræn. Et par flade sko som bruden kan skifte til kan gøre underværker.

5. Hav hjælpere med
Afhængigt af hvordan kjolen og håret er – eller af andre årsager, f.eks. transport – kan det være tidsbesvarende at have en enkel eller maks 2 hjælpere med. Disse skal være nogen parret kan være 100% sig selv foran og, som parret er i sand til at kunne ignorere under fotograferingen.

Er du i tvivl om noget eller har du spørgsmål til nogle af punkterne, så send mig gerne en besked.