Cookie- og Privatlivspolitik

GDPR, eller Databeskyttelsesforordningen (også kendt som Persondataforordningen) som det hedder i Danmark, er kort sagt en lovgivning som trådte i kraft d. 25. maj, 2018 og har til formål at fastsætte blandt andet rammerne for hvordan oplysninger om EU borgere må indsamles, bruges og skal opbevares. Disse oplysninger kaldes persondata, som kan være din IP-adresse, hvilken enhed eller browser du bruger, hvilke sider du besøger, din geografiske placering mv. Det er med andre ord oplysninger, som kan henføres til dig, også selvom noget måtte være meget inddirekte. Personoplysninger hører også til under persondata, som blandt andet er navn, adresse, telefonnummer osv. Visse personoplysninger er personfølsomme oplysninger såsom helbredsmæssige detaljer, etnicitet, politisk, religiøs eller filosofisk holdning m.m. Personfølsomme oplysninger har skærpede krav for hvordan de skal opbevares og hvordan de må bruges eller, om de må bruges.

Persondataforordningen handler i høj grad også om at skabe gennemsigtighed og give brugeren, altså dig, mere magt og kontrol over dit persondata. Persondata er det digitale guld og med den nye lovgivning, er den digitale alder for kommet væk fra stenalderen.

Du kan herunder læse hvad jeg gør for at leve op til lovgivningen og som i sidste ende betyder, at du kan føle dig tryg ved at browse på min hjemmeside og handle med mig. Jeg anbefaler at du nupper dig et glas mælk og nogle småkager under læsningen.

GENERELT... ELLER NOGET
zafariqbal.dk er min lille forretning som fotograf og jeg har hverken tid eller energi til, at misbruge dit persondata. Det er ikke så meget fordi jeg er en engel, men ærligt talt har jeg for travlt eller er for træt til, at udtænke skumle planer.

Jeg samler og gemmer de personoplysninger jeg har brug for, så jeg kan gennemføre bookinger eller bestillinger af de produkter jeg tilbyder. Af og til vil det hænde, at du bliver stalket via Facebook annoncering og det er sådan set det.

Hjemmesiden ejes og publiceres af:
Digital Ray Productions v/Zafar Iqbal
Klokkerhøjen 1, 3. sal
2400 København NV
CVR: 20700599
Telefon: 23265058
Email: kontakt@zafariqbal.dk

Denne Cookie- og Privatlivspolitik vedligeholdes løbende, mindst en gang om året.

SMÅKAGER OG COOKIES
Er det ikke bare lige meget? Ved du overhovedet hvad en cookie er og gør? Jamen, OK da. Jeg bruger cookies for det er rimeligt meget sårn internettet virker. De små bæster er i sig selv helt harmløse og opsnapper oplysninger om f.eks. hvad du foretager dig på min hjemmeside. Hvis du ikke ønsker mine hjemmebagte chokolade-scripts, kan du blokere for cookies via din browser, men kom ikke grædende når du så opdager, at intet virker som det burde gøre.

Jeg bruger cookies til følgende formål:

Funktionalitet

  • Hjemmesidens grundliggende funktionalitet
  • Anti-spam

Statistik

  • Registrerer anonymt brugeradfærd på hjemmesiden, om der blev brugt computer, tablet eller smartphone, browsertype, hvor længe den besøgende var på siden mm. Informationerne giver mig indsigt i hvordan hjemmesiden bruges og fungerer, og jeg bruger dem til at optimere hjemmesiden og forbedre indholdet.

Markedsføring

  • Facebook’s “synes om” og “del” knapper
  • Registrerer brugeradfærd på hjemmesiden med henblik på at vise reklamer på eller i sammenhæng med Facebook

Hjemmesiden bruger også indlejret indhold fra andre steder. Det kan f.eks. være video fra Youtube eller Vimeo i min blog. Indlejret indhold kan sætte cookies på samme måde, som hvis man besøgte de pågældende hjemmesider, som der indlejres fra.

DATA, DATA EVERYWHERE!
Uh, Data! Det hele handler om data! Gad vide hvad historikerne vil tænke når de kigger tilbage. Jeg gemmer og bruger data om dig på forskellige måder:

Hvis du registrerer dig til min nyhedsmail, vil de felter du udfylder blive gemt og blive brugt så jeg kan sende fremtidige nyhedsmails indtil du afmelder. Hvis du sender mig en besked via hjemmesiden, vil det du udfylder blive sendt videre via mail, og jeg gemmer det – det ska jeg jo, hvis jeg ska kunne holde styr på henvendelserne, kunne løse en opgave eller sælge dig det du ønsker, ik? Hvis du kommenterer på noget på min hjemmeside, vil de felter du udfylder også blive gemt, så andre besøgere kan se kommentaren og hvem den kom fra.

Jeg beder aldrig om og vil aldrig bede om personfølsomme oplysninger, bare lige med undtagelse af etnicitet, som jeg kan finde på at spørge ind til ved bestilling af fotografering til et arrangement eller, måske det bare bringes op midt i noget small-talk. Egentlig er jeg ligeglad med din etnicitet og er mere interesseret i hvad slags arrangement der er tale om. At sige “bryllup” er ikke nok for der er forskel på om det er dansk, pakistansk eller tyrkisk bryllup, som du jo nok selv kan regne ud. At kende til etnicitet er den bedste måde at finde ud af hvordan arrangementet nok bliver. Jeg kan godt finde på at bruge den oplysning hvi jeg viser et bryllup, f.eks. ved at skrive “dejligt libanesisk bryllp jeg lige var til!”, på de sociale medier eller på min hjemmeside. Men lad nu være med at give mig dine kontooplysninger og pinkode. Betalinger kan klares via din egen bank eller MobilPay. Der er ikke så meget der og hvordan de håndterer dine oplysninger er deres hovedpine.

E-Mail: Når du sender mig e-mail, så gemmer jeg det sgu. Jeg har faktisk herre meget ADHD over hvor struktureret mine e-mails gemmes. Jeg elsker e-mails og foretrækker det meste af korrespondancen over mail. Udvekslingen sker gennem noget SSL sikkerhedskryptering og når der er gået længe nok, sletter jeg gamle og irrelevante mails. Ikke fordi loven pådutter mig det, men fordi jeg er for næring til at betale for mere serverplads. Det koster klejner at drive en virksomhed!

Nyhedsmail: Hvis du har haft registreret for at modtage min nyhedsmail skal du først og fremmest have mange tak – du har mulighed for at afmelde til enhver tid, som kan lade sig gøre via det link som er at finde i bunden i alle fremsendte nyhedsmails. Vil du se eller ændre hvilke oplysninger relateret til nyhedsmails jeg har om dig? Fin fin, du går bare ind under dine præferencer, også via link i bunden af nyhedsmails, og kan se dem der. Når du er derinde, må du da gerne udfylde alle felter, please.

Bookingsystem: Jeg bruger et bookingsystem. Selvfølgelig gør jeg da det. Det bruges i simpleste forstand som kundekartotek og her har jeg en masse oplysninger om… tja, faktisk opgaven. Jeg har nok flere oplysninger om opgaven end jeg har om dig. Bookingsystemets underleverandør ved godt, at de informationer er “for my eyes only”, så no worrris, OK?!

Hvad jeg ellers måtte have af personoplysninger om dig er, hvad du selv og bevidst har haft oplyst. Det kan være via henvendelse fra hjemmesiden, over telefonen, under et møde, på SMS og sådan noget. Igen, nogle ganske almindelige oplysninger og hvis formål er, at kunne løse opgaven eller klare ordren. Det vil være lidt svært med bryllupsfotografering, hvis du ikke gider give mig adressen. Enig? Godt, så!

Her får du en spændende og komplet liste over de formål, som jeg bruger dit persondata og underleverandører til samt, hvorhenne på kloden de befinder sig:

Web og e-mail hosting, DK
Bookingsystem, USA
Kontrakter, USA
Planlægning, USA
Online-album, USA
Regnskab og bogføring, DK
Nyhedsmail, USA
Kalender, USA
Statistik, USA
Online-annoncer, USA
Fysiske produkter, DK, GB, NL, USA

Nej, underleverandørerne må ikke selv bruge dit persondata. Ellers får de et ordentligt haps over fingrene og kæmpe bøder. Der er en streng lov om det nu, mmmkay.

SIKKERHED MED BASTALÅS
Jeg er naturligvis en ansvarsfuld person og bevarer dit persondata forsvarligt. Jeg ska jo også selv kunne finde dem frem igen, så jeg kan holde styr på bookinger og den slags. Når der er en underleverandør som sidder med nogle oplysninger, er det fordi jeg har brug den den ydelse de tilbyder og jeg har haft tjekket dem i hoved og røv, om de har styr med hensyn til hvordan de behandler og sikrer dit data. Personoplysninger deles ikke med nogen, medmindre der er en god grund til det – det kunne f.eks. være at jeg bruger din adresse på Google Maps for at kunne finde frem når jeg skal fotografere eller ifm. levering af billeder på USB stick eller fotoprodukter, som fremsendes via Post Nord eller anden kurervirksomhed. Men altså, hvis du frygter det værste skal du da være velkommen til at køre mig rundt og selv hente din pakke fra min adresse. Så sparer jeg også på udgifterne.

Men for lige at være seriøs: Dine personoplysninger bruges ikke til noget som helst udover det aftalte. De bruges til det du tror og nok også selv forventer, og intet mere. Foruden loven handler det også om normal sund fornuft og at mine kunder skal kunne have tillid til mig.

Kunders online-album med billeder får enten kode eller ikke. Det afhænger af opgavens art: online album med mange billeder = kode. Få billeder = ingen kode. Fælles ved begge er, at disse online-albums ikke vil være offentligt tilgængelige medmindre, det udtrykkeligt blev aftalt… på skrift. Du kan til enhver tid få tilføjet, ændret eller fjernet kode.

Billeder på “computeren” opbevares på forskellige enheder i tilfældet af, at noget forfærdeligt skulle ske, så jeg stadig har backup kopier. Disse billeder bruges ikke til andet end det aftalte.

STALKER ALERT
Altså, jeg holder øje med dig, OK? Jeg bruger Google Analytics så jeg i real-tid kan se når nogen besøger min hjemmeside og klapper i mine små hænder i begejstring. Det er også for at kunne se hvilke sider mine besøgere kigger forbi og bruger tid på, så jeg løbende kan forbedre og tilpasse indholdet.

Jeg bruger også Facebook Pixel, så jeg kan smide annoncer i nakken på dig. Ja, du læste rigtigt. Jeg driver altså en virksomhed, og jeg vil rigtigt gerne have, at du bruger dine penge hos mig. Med Facebook Pixel kan jeg se hvordan folk interager med hjemmesiden og annoncerne, og jeg prøver så at målrette det som du nok helst bruger dine penge på. Du skulle bare se hvilke sprøde detaljer jeg kan tjekke via Facebooks statistik og annonce dashboard. Det er vilde sager… not! Hvis du ikke er på Facebook, så er det cool nok – jeg sporer dig alligevel med Facebook Pixel når du browser rundt på hjemmesiden.

Intet af det her gemmer noget personligt om dig, men nupper sikkert din IP adresse og din geografiske placering. Det eneste jeg kan se er, at en eller flere personer har brugt hjemmesiden på en bestemt måde. Du er altså rimelig anonym. Hey, du kunne faktisk lave totalt rav i den ved at browse fjollet rundt. Du kunne også bruge tiden mere fornuftigt… som at skrive til mig.

E-MAIL MARKETING OG NYHEDSMAILHALLØJ
Hvis du tilmelder dig min nyhedsmail, vil jeg jævnligt sende dig e-mails med nyheder, tilbud, konkurrencer og sådan noget, indenfor det interessefelt du har haft valgt. Jeg lover jeg ikke vil spamme, men hvor ofte sendes disse nyhedsmails? Realistisk set en lille håndfuld gange på et år, hvis jeg orker det, eller 0-1 gange om måneden som maks. Det kan godt være der lige vil være en periode hvor du modtager nyhedsmails hyppigere og hvis du føler det bliver for meget af det gode, kan du afmelde (og tilmelde igen senere *hint*).

Alt hvad du oplyser opbevares sikkert af underleverandøren – bare roligt, de er under større pres om det her end jeg er! Underleverandøren har noget sporing, så når du åbner min nyhedsmail, så ved jeg besked med det samme. Hvis du trykker på et link i nyhedsmailen, finder jeg også ud af det og hvis du ignorer min nyhedsmail, ved jeg det også… næsten med det samme.

Lige den slags målinger, statistikker og dikkedarer er ikke andet end ren spas at kigge på, for min sans for markedsføring er for ringe til, at jeg rigtigt bruger dem til noget. Men de er der og hvis du vil undgå den slags, må du afmelde nyhedsmailen.

DET SOCIALE ELEMENT
Jeg bruger sociale medier rigtigt meget og hvis vi kommer til at støde sammen der kan det være, at du får en invitation til en gruppe eller hvad ved jeg. Du ved, den slags man gør på de sociale medier. Jeg forventer ikke du følger mine profiler eller liker alt hvad jeg deler. Jeg ska nok overleve og kunne falde i søvn efter, at have grædt lidt.

For at kunne løse en opgave kan det være, at jeg lige giver dig et kald eller sender dig en e-mail sådan helt uopfordret. Jeg har et liv og vil hellere gøre andre ting, men jeg vil også gerne sikre mig, at jeg har forstået alt korrekt eller fået det hele med. Det kan også være jeg kontakter dig efterfølgende for, at sige tak for sidst og lige høre hvordan du syntes det gik. Der er noget almen høflighed over det og det handler også om, at høre om jeg gjorde mit rigtigt. Jeg ringer absolut ikke for at sælge dig noget. Det er usselt og jeg hader telefonsælgere!

DIN RET TIL AT BIVE GLEMT
Åh, så smut dog, jeg er da også bare ligeglad! Hvis du vil gå inkognito, kan du bare sende mig en mail på kontakt@zafariqbal.dk og så sletter jeg alle de oplysninger jeg har om dig samtidigt med, at jeg passivt-aggressivt grynter over hvad jeg mon gjorde forkert.

Meeeeeen, det gælder ikke alt og slet ikke hvis vi har haft handlet sammen, for ellers bliver skattefar sur og det vil jeg helst ikke have. Skattefar siger, at jeg skal bevare de der regnskabsmæssige ting i 5 hele år fra udførslen af en opgave eller salg af en vare og der vil jo være nogen personoplysninger, som vil fremgå på de bilag. Det ska de.

Din ret til indsigt: Ifølge loven har du ret til at bede om alle de oplysninger jeg har om dig. Du vil blive overrasket, og muligvis lettere skuffet over, at jeg har præcist de oplysninger, som du har haft givet mig. Jeg går ikke rundt og “indsamler” oplysninger om dig. Så spændende er du altså heller ikke og jeg vil få mere livsglæde ud af at samle flasker og dåser.

Hvis du stadig vil have oplyst hvad jeg har liggende om dig, siger jeg bare tak for kaffe, du. Du har lige kostet mig en masse tid og sat mig bagud med leveringer til andre kunder. Det fo maet!

Hold da op, har du virkelig været al den tekst igennem? Stort klap på skulderen til dig! Her er din medalje, som du kan dele og brillere med:

Jeg har læst Fotograf Zafar Iqbal.dk's Cookie- og Privatlivspolitik!!