Giv mad til din bryllupsfotograf

Det er ikke den store hemmelighed, at mange tror foto’s er noget man bare skyder, men at gå fra det til at direkte fraråde kommende brudepar mod at forsyne sin bryllupsfotograf med mad er skadeligt – ikke kun for fotografen men også for parret selv.

Lige nu hærger et ramaskrig på nettet over en artikel på Brides.com skrevet af wedding planner Sandy Malone, som mente fotografer ikke har brug for mad. De skal nemlig arbejde og ikke sløse med tiden ved at spise. Hvor mange kan egentlig gå en hel dag uden mad og stadig fungere optimalt? At skribentens mangel på indsigt i fotografernes arbejde gjorde, at hun ligefrem kom med dette råd er chokerede. Artiklen er sidenhen blevet fjernet og man kan håbe det er fordi nogen hos Brides.com alligevel kunne se det råd ikke var det bedste at komme med.

Der ligger mange aspekter i fotografiet som gør, at hjernen kan køre for fuld skrue. Vi bruger en masse energi og der skal lades op igen. Ingen brudepar kan være tjent med en sultende bryllupsfotograf som i takt med at aftenen skrider frem, yder dårligere. Hvis vi fotografer forlader bryllupsfesten for at finde et sted at spise, er der stor risiko for at vigtige øjeblikke glippes. Hvis vi skal have den med hjemmefra skal vi enten bruge tid om morgen eller have forberedt maden aftenen før, slæbe rundt på det i løbet af dagen for så at kunne spise det om aftenen igen. Det er ikke særligt lækkert og nok heller ikke særligt sundt og hygiejnisk. Vi skal være veloplagte og veludhvilede så vi kan yde vores bedste gennem hele dagen. Med 12-14 timers dækninger ligger det ikke i parrets bedste interesse, at man er oppe nogle timer tidligere for at lave mad. Når vi i stedet blot skal være ude i 4-5 timer, så skal vi nok klare os selv. Vi fotografer er hverken forkælede eller snobbede. Vi forventer ikke at skulle gå alle retter igennem og vi forventer heller ikke, at skulle sidde til bords sammen med gæsterne, ligesom vi også sagtens kan spise andet mad end det gæsterne får. Når vi bliver booket for at dække dagen er det i parrets egen interesse at sørge for os, så vi kan fungere optimalt og levere de bedste billeder.

Kilde: fstoppers.com