OM MIG

Velkommen til min hjemmeside.

Jeg er født i Pakistan, opvokset i Høje Taastrup og har gennem mere end det seneste årti været bosat i København. Jeg har så længe jeg husker været meget visuelt anlagt og har i mange år primært arbejdet som 3D Grafiker ifm. TV reklamer, produkter, computerspil m.m, mens jeg gennem de senere år primært har beskæftiget mig som bryllupsfotograf. Som mange andre startede også jeg med at fotografere alt mellem himmel og jord, men der gik ikke længe før jeg indså, at jeg mest af alt ville arbejde med mennesker.

Alsidighed foretrækkes

frem for rutiner og faste opgavetyper, og her passer bl.a. bryllupsfotografering og portrætter rigtigt godt ind, hvor man kan blive konfronteret med en masse forskellige udfordringer – og så har jeg opdaget, at selvom jeg har tendenser til have at have en teknisk indfaldsvinkel, er jeg gået mere og mere over mod udtryk, følelser og øjeblikke. Jeg ved ikke om min fremgangsmetode er særlig, men den er min og den kommer fra mit indre – det er f.eks. ikke usædvanligt, at gæster fristes til at tro jeg er ven af brudeparret pga. det engagement jeg udviser, men bliver hurtigt overraskede når jeg fortæller, at jeg faktisk ikke er mere end bare en hyret fotograf.

Fotograf Zafar Iqbal
Fotograf Zafar Iqbal

min force ligger i, at kunne være fluen på væggen samtidigt med, at kunne fange øjeblikkene som de opstår

Jeg elsker at mit arbejde som bryllupsfotograf

og jeg arbejder kun med det jeg elsker – det lyder måske underligt når det nævnes, at jeg ikke yder nogen ekstra indsats, også når alt skal være tip top og man bare ikke må gå glip af gode øjeblikke og alt det der, men jeg gør som jeg gør fordi jeg føler som jeg føler. Jeg giver mig allerede fuldt ud og der er bare ikke mere at komme efter, som jeg kunne give af. Jeg er ofte ude i flere dage i træk og så kan det godt hænde, at jeg løbende må minde mig om, at jeg kun skal give mig selv 95%.

Som person er jeg

lidt af en enegænger, passer mig gerne selv og sådan har det også været længe. Det har jeg det ganske fint med og så er der den store sidegevinst, at det har givet en masse øvelse ifm. at kunne begive sig rundt i blandt andre mennesker uden, at gøre sig for meget bemærket. Noget som specielt ved bryllupsfotografering er en rigtig god egenskab at have. Mine antenner er altid ude, men det er noget andet at høre fra gæster og kunder, at de var overraskede over at jeg fangede billeder med det ene eller andet uden, at de bemærkede mig.

Det betyder altså, at min force ligger i, at kunne være fluen på væggen samtidigt med, at kunne fange øjeblikkene som de opstår, uden en alt for forurenende påvirkning fra fotografen. Jeg blander mig ellers gerne når det er påkrævet og jeg går overordnet set efter kundens ønsker, som det trods alt også handler om i sidste ende.

På sigt ser jeg gerne at jeg opnår anerkendelse for mit arbejde og metoder, men det er der ikke så meget originalt i og vi er mange bryllupsfotografer som ønsker netop det. Jeg håber i hvert fald at jeg en dag formår, at kombinere det tekniske med det sentimentale, som jeg kan kalde mit og som vil være min signatur.

Jeg håber du bruger den fornødne mængde tid på, at bladre min hjemmeside igennem. At se hvordan billederne er, er een ting mens det også er vigtigt at finde netop den bryllupsfotograf man gerne vil have omkring sig gennem en hel, og meget særlig, dag. Det kan være svært via en hjemmeside, men jeg håber den formidler informationen godt nok til, at du føler du lærer mig den tand bedre at kende. Det synes jeg er meget vigtigt.


– Zafar Iqbal