Sig hej til Riyad

Kære folkens, jeg vil gerne have lov til at præsentere Riyad.

Riyad har en baggrund som mode-fotograf gennem 15 år med eget studie og har bl.a. arbejdet for det prestigefyldte magazin Layalina​. Han har gennem de seneste 7 måneders tid været i Danmark under asyl mens han oprindeligt stammer fra Syrien. Han har danskundervisning 3 gange om ugen – uden den ville vi slet ikke kunne have haft kommunikeret sammen – og er ellers begyndt at kede sig, hvorfor han gerne vil have noget at lave.

Det er snart 2 måneder siden jeg blev introduceret for ham med henblik på, at jeg kan hjælpe ham med at komme i gang med arbejde – det har jeg besluttet mig for, at gøre et forsøg med.

Vi har flere gange været ude sammen og skal nu for første gang til et bryllup sammen på kommende lørdag – formålet er, at han skal opsnappe erfaringer indenfor bryllupsfotografering og danne sig et netværk, så han kan få sine egne kunder. Som det er lige nu, bliver han lønnet fra min egen lomme og foruden at bruge sit eget gamle kamera, får han også et nyere til låns af mig – han deltager ellers kun såfremt parret siger OK for det og når han deltager, vil det blot være for noget af tiden.

Under alle omstændigheder vil hans deltagelse ikke have indflydelse på mit arbejde eller det jeg leverer til mine kunder for det er uden tvivl nummer eet i prioriteringen. Jeg forventer bl.a. derfor ikke af ham, at han skal løse bestemte type opgaver men mener derimod, at han vil have større gavn af at have friheden til at prøve en masse forskelligt af.

Afslutningsvis vil jeg gerne understrege, at dette blot handler om at hjælpe Riyad og man ikke skal forvente hans stil stemmer overens med min i tilfældet af at man skulle være interesseret i at hyre ham. Det gør den ikke, men han er fint på højde med mange etniske fotografer og prisen vil derfor også være derefter.

– Fotograf Zafar Iqbal